Over ons

In 2004 hebben wij dit mooie vakantiehuis in het altijd gastvrije Slovenië gekocht. Ons voornaamste doel is hier straks zelf te gaan wonen. Tot die tijd willen we andere mensen de kans geven te genieten van al hetgeen Slovenië te bieden heeft en hopen dat zij net zo enthousiast worden van dit fijne land als wij.

Tot die tijd proberen wij het huis mooier te maken met de opbrengsten van de verhuur en luisteren hierbij goed naar de terugkoppelingen van de huurders. 

We hopen dat jullie, net als ons, willen genieten van de mooie natuur en het gastvrije volk van Slovenië!

Informatie

U kunt hier meer informatie vinden over het huis, de omgeving en de route naar Slovenie.

We hopen dat u een heel aangename vakantie krijgt in Slovenië.

Savina 6 is het adres van uw vakantiewoning op een berghelling aan de rand van het rustige dorpje Ljubno.

Het post adres is:

Savina 6
3333 Ljubno
Slovenië

Het bedrag voor de borg kunt u ter plaatse bij Joop voldoen. Na uw vakantie krijgt u de borg weer terug bij geen bijzonderheden.

In de plaats Ljubno dient er gebruik gemaakt te worden van speciale vuilniszakken.Bij aankomst wordt er per week 1 voor u klaargelegd.. Mocht u te kort komen dan kunt u aanvullende zakken kopen via Joop. De vuilniszakken dienen geplaatst te worden op een aparte plaats. Deze vindt u als u en klein stukje op de asfaltweg naar boven rijdt aan de linkerkant van de weg (Betonnen bak met een rek aan de voorkant).

Belangrijk om te weten:

  • De meeste winkels in Slovenië zijn op zaterdag open tot 20.00 uur en op Zondag van 07.00 uur tot 12.00 uur. Het is dus niet nodig om brood enz. mee te brengen
  • Neem uw paspoort / Europees identiteitsbewijs mee.
  • Neem een telefoon mee. U kunt dan Joop (beheerder van het huis) bereiken als u er bijna bent. Joop zal u de sleutel van het huis overhandigen.
  • De hele route is ongeveer 1300 Km vanaf Rotterdam. U rijdt hier als u zich aan de snelheid houdt 12 á 13 uur over.
  • Mocht u besluiten te overnachten dan is het in het hoogseizoen verstandig vooraf te reserveren.
  • De laatste paar honderd meter is over onverhard, maar goed begaanbaar wegdek.
  • Denkt u wel aan het VIGNET dat u in Oostenrijk en Slovenië moet hebben wanneer u gebruik maakt van de autowegen.
  • De maximum snelheid in Slovenië is: Rijksweg 130 Km Doorgaande weg 90 Km Bebouwde kom 50 Km (aangegeven door plaatsnaam, zwart omrand op een geel bord)
  • Winterbanden zijn in Duitsland, Oostenrijk en Slovenië verplicht in de wintermaanden.
  • Route naar het ontmoetingspunt in Ljubno. In verband met de te verwachten files rond Munchen en bij de Tauern tunnel in Oostenrijk en de aanzienlijke extra kosten voor de tunnels waar u door moet, adviseren wij de route via Neurenberg-Regensburg-Passau- Linz- Graz- Maribor- richting Ljubljana en de afslag Sent Rupert, Mozirje, Logarska Dolina te nemen. De route beschrijft vanaf Utrecht naar Slovenië. Afkortingen: (D) = Duitsland, (O) = Oostenrijk, (SL) = Slovenië. Ga vanaf Utrecht naar Arnhem Ga bij Arnhem de grens naar Duitsland over U volgt de rijksweg A3 (D) richting Oberhausen. Deze volgt u door heel Duitsland Na Passau (D) gaat u de grens over naar Oostenrijk In Oostenrijk gaat de A3 (D) over in de A9 (O) volg deze door Oostenrijk richting Graz (O) tot aan Slovenië Na Graz (O) blijft u op de A9 en volgt u de borden richting Maribor (SL) Na de grensovergang van Slovenië volgt u de borden “Ljubjana” Na ongeveer drie kwartier krijgt u de afslag Mozirje (staat niet bovenaan op het bord). Neem deze afslag. Daar belt U Joop op zijn GSM 00386-31-831415. U rijdt richting Mozirje en op de tweede rotonde neemt U de vierde afslag rechts richting Logarska Dolina. Zodra U ter rechterzijde het plaatsnaam bord Ljubno passeert ziet u aan uw linkerzijde een PETROL benzine station. Daar tegenover is een restaurant en op het terras wacht Joop u op om u te begeleiden naar uw vakantiebestemming.

Ik wens u een goede reis naar Slovenië.